Reiki is niet alleen voor mensen, ook paarden reageren goed op Reiki . Ze ervaren het gewoon als heerlijk. Eerst even onwennig, vanwege de energie die gaat stromen door het paardenlichaam (door aanraking met de handen, het is een handopleggen). De ontspanning, die daarna volgt, is te herkennen aan het feit dat het paard zijn hoofd wat laat zakken of gaat smakken met de mond of geeuwen.

 

Waarom Reiki voor paarden?


Net als bij mensen werkt Reiki bij paarden ook ontspannend en ontgiftend. Daarnaast werkt het bij kwalen en aandoeningen, zoals kneuzingen, rugproblemen, ontstekingen, wondgenezing, stressvermindering voor of na een wedstrijd en bij paarden op leeftijd met artrose of stramme spieren. Reiki ondersteunt het genezingsproces en geeft kracht om lichaam en geest sterker te maken.

 

Let op: Reiki is geen garantie dat uw paard beter wordt. Reiki is een ondersteunende behandeling die het genezingsproces bevorderd, pijn kan verzachten en rust kan brengen. Reiki is nooit schadelijk voor u of uw paard. In alle gevallen van ziekte wordt aangeraden een dierenarts te raadplegen.

 
De behandelingen worden in de stal (ofwel rustige, bekende omgeving) van het paard gegeven.

Het paard bepaalt zelf de duur van de behandeling, vaak komt dit neer op ongeveer 30 minuten. 

Meer over de geschiedenis van Reiki