over mij1
Mijn naam is Viola Estelmann en ik ben op 25 mei 1968 in Wiesbaden (Duitsland) als jongste van 2 kinderen geboren.

 

Op een leeftijd van 5 was ik al gek op alles wat ook maar een beetje op een paard leek en met 6 jaar begon ik in een kleine hobby-groep aan de voltige.

 

Met 11,5 begon ik bij een manege met longelessen (zitoefeningen) wat mij makkelijk afging door het contact met een paard door de voltige. Met 12 had ik dan mijn eigen verzorgpaard, een Mecklenburger met een schofthoogte van 175 cm, waar ik ook kleinere huiswedstrijden mee gereden heb.

 

In deze periode kwam ik in de zomervakanties dan ook samen met een vriendin voor de eerste keer met de IJslander in aanraking en was vanaf dit moment helemaal verkocht aan dit ras dat vooral door de Tölt en Telgang bekend is geworden.

 

In 1987 ging in een weekje op ruitervakantie naar het Burgwald Trekking waar ik ook als jong meisje voor het eerst met IJslanders in aanraking was gekomen.

 

Ik kwam terug en had Fluga gekocht, mijn eerste eigen paardje.

 

In de tijd dat ik eigen paarden heb, heb ik heel veel over paarden in het algemeen, ziektes, verzorging, natuurgeneeskunde en de grenzen ervan kunnen leren. In de loop der jaren kwam dan nog Bráinn erbij die ik helaas in januari 2014 op 31 jarige leeftijd naar de Regenbogenbrug moest laten gaan. Van Fluga moest ik na 29 jaar afscheid nemen im september 2015. Zij is 35 jaar oud geworden.

over mij2